2004: EEKLO - MONT VENTOUX

 

Na een jaar van plannen en voorbereiden vertrokken op maandag 12 juli 13 moedigen van de club op fietsreis naar de Mont Ventoux. In 6 dagen hoopten Filip Bruneel, Danny De Crop, Alain Deschamps, Sven De Vis, Jan Jodts, Marc Mallezie, Tom Meiresonne, Ronald Roesbeke, Paul Vandersteene, Marijn Van Kerckhove, Willy Van Loo, Luc Van Vooren en Paul Van Vooren de 1 100 km naar de voet van de reus van de Provence te overbruggen. Zij werden logistiek bijgestaan door de trouwe volgers Marc en Nicole.

De weergoden waren hen in elk geval gunstig gezind. Immers terwijl ons belgenlandje elke dag zijn buitje te verwerken kreeg, zagen zij met moeite een regendruppel. In tegendeel, de laatste dagen was de warmte een grote tegenstander en hadden de volgers de handen vol om iedereen tijdig te bevoorraden.

Waar ze de eerste dag nog hoofdzakelijk op Belgisch grondgebied fietsten, kregen ze de volgende dagen afwisselende streken voor de wielen geschoven. Een prachtig parcours was het, door de Champagnestreek, de wijngaarden van de Beaujolais en tenslotte door de wijngaarden van de Provence.

Buiten enkele lekke banden en een gebroken spaak bleven ze gelukkig ook gespaard van mechanische pech. Doordat het niet altijd makkelijk was de goede weg te vinden, stonden er elke dag ook meer kilometers op de teller dan voorzien. Gelukkig was iedereen voldoende voorbereid om ook die extra kilometers probleemloos te verwerken.

Het waren dan ook dertien gelukkige toeristen die op zaterdagavond het hotel in Pernes Les Fontaines bereikten.

De zwaarste klus moest echter nog komen, het eigenlijke doel van de reis: de beklimming van de Mont Ventoux. Zondagmorgen om 8 uur vertrokken ze uit het hotel richting voet. Het  was opmerkelijk stil. Rond de klok van 9 uur begon de eigenlijke klim. Iedereen bereikte moe maar gelukkig de top. Felicitaties en vreugdekreten waren niet uit de lucht. En dat onder het goedkeurend oog van Sam Haeck, onze sponsor, en zijn vriendin die er aan gehouden hadden iedereen te komen feliciteren. Een gebaar dat door iedereen erg gewaardeerd werd.

Om ook jullie de kans te geven een beetje van de sfeer op te snuiven bijgaande fotoreportage.

 

KLIK HIER VOOR DE FOTO'S