LOURDESREIS 2001

 

Op vrijdag 20 juli vertrokken 16 leden op fietsreis naar Lourdes. De weergoden lieten ons de eerste dag in de steek en de eerste 120 km werden afgelegd in een echt hondenweer.  Daarna klaarde de hemel geleidelijk uit en reeds vanaf de tweede dag konden we fietsen onder een stralende zon bij temperaturen die opliepen tot rond de 30°.  Enkel een onweertje hier en daar kwam nog roet in het eten gooien, maar kniesoor die daar over viel. Op donderdag 26 juli bereikten dan ook 16 bruingebrande wielertoeristen het eindpunt te Lourdes.

Op vrijdag 27 juli trokken 11 dapperen nog de flanken van  de Tourmalet op om de beklimming van deze col buiten categorie uit de Tour de France te doen. Allen slaagden in hun opzet en kunnen terugblikken op een zeer gesmaakte ervaring. Fier poseren zij dan ook boven op de top van deze Pyreneeëncol.

In de bijhorende fotoreportage proberen we kort een beeld van onze tocht te schetsen. Geniet samen met de deelnemers van schitterende panorama's, nijdige hellingen en een prima begeleiding van Marc en Nicole.

 

KLIK HIER VOOR DE FOTO'S