EEKLO - COL D'AUBISQUE 2008

 

Naar aanleiding van het 40-jarig bestaan van de club vonden enkele clubleden dat het nog eens tijd werd voor een fietsreis. Als doel werd dit maal gekozen voor de Col d'Aubisque, de Pyreneeëncol met ruime bekendheid uit de Tour.

Acht clubleden schreven zich in voor deze reis. Onder hen vijf 'anciens': Danny De Crop, Marc Mallezie, Ronald Roesbeke, Eddy Van Herzeele en Paul Van Vooren hadden allen reeds meerdere fietsreizen op hun palmares. Voor Luc Aercus, Marc Droesbeke en Gilbert Vansteenland was het hun eerste ervaring op dit vlak. Zij werden bijgestaan door Christ De Maertelaere en Margriet De Rijcke die zouden instaan voor de volgwagen en de bevoorrading.

Op maandag 14 juli om 6.30 uur vertrokken ze, onder begeleiding van enkele clubleden die hen de eerste kilometers zouden vergezellen. Danny had een schitterend parcours uitgetekend, vol afwisseling, regelmatig wat klimwerk, maar toch niet al te zwaar. Ook de weergoden waren ons gunstig gezind. Terwijl het thuisfront steen en been kloeg over het slechte weer, konden onze fietsreizigers genieten van een stralende zon en temperaturen tussen 25 en 35°. Iedereen bereikte op zondag 21 juli dan ook probleemloos Argelès-Gazost aan de voet van de Col d'Aubisque.

21 juli 2008, niet alleen de nationale feestdag, maar ook de laatste dag van de fietsreis. Die dag zou de kers op de taart gezet worden met de beklimming van de Col d'Aubisque. Iedereen had de voorgaande dagen goed verwerkt, want 's morgens om 8 uur stond iedereen te popelen aan de start. Alleen de weergoden lieten ons vandaag in de steek. Aan de voet was eht nog droog en warm, maar hoe verder op de col, hoe kouder en hoe natter het werd. Boven op de top regende het en noteerden we slechts 8°C. Toch bereikte iedereen probleemloos de top. Vooral ouderdomsdeken Gilbert oogstte met zijn 69 lentes veel bewondering.

Na een zeer behoedzame afdaling bereikte iedereen terug het hotel. Daar waren alleen glunderende gezichten te zien en werd het succes van de tocht gevierd met een glaasje champagne. Er werden zowaar al stilletjes plannen gesmeed voor een volgende reis...

KLIK HIER VOOR DE FOTO'S